Sayfalar

16 Mart 2014 Pazar

Berkin Elvan'ın üzerinde bulunan patlayıcı madde

Berkin Elvan'ın üzerinde bulunan patlayıcı madde
Berkin Elvan'ın üzerinde bulunan patlayıcı madde


Ayağından özürlü olan annesini düşünerek, annesinin yerine ekmek almaya gittiğinde polisler tarafından gaz fişeği ile başından vurularak öldürüldüğü iddia edilen ve memleket çapında siyasete, marjinal görüşlere, sokak eşkıyalıklarına ve duygu sömürülerine alet edilen Berkin hadisesinde, bu görevi üstlenmekte en önde gelen basın kuruluşları bile tezatlar sergilemeye başladılar.

Berkin'in eylemlerde elinde sapan ile polise taş atan görüntülerinin ardından, marjinal gurupların taşıdığı flamalarla çekilmiş görüntüleri de sosyal medyada yayılmıştı. KCK'dan siyasi tutukluların serbest bırakılması için gerçekleştirilen gösterilerdeki şen şakrak ve sevinçle halay çektiği video görüntüsü de... Bir diğer ilgi çekici paylaşım ise Berkin'in kaldırıldığı Okmeydanı Hastahane'sindeki özel güvenlik görevlisinin tutanağı idi. Bu tutanağa göre Berkin'in üzerinden patlayıcı madde çıkmıştı.

Berkin'in ölümü ile beraber bütün memleketi ayağa kaldıran ve insanların vicdanları ile oynayan çevreler, meydana çıkan bütün bu vahim gerçekleri inkar ediyorlardı. Oysa günler sonra gelinen nokta gösteriyor ki bu çevrelerde ister istemez gerçekleri kabul etmek zorunda kalıyorlar. Öyle bir noktaya geldiler ki Berkin'in içinde bulunduğu çevrenin marjinal bir çevre oluşunu, eylemlere katılıp katılmadığını, ekmek almaya giden her şeyden habersiz ve savunmasız masum bir çocuk olup olmadığını bile tartışamadıkları ve görmezden geldikleri yetmezmiş gibi "İyi ama Berkin'in üzerinden çıkan ve patlayıcı madde olduğu iddia edilen şey sadece torpil" demeye ve bu şekilde yayınlar yapmaya da başladılar.

"Sadece torpil" dedikler şeyin asıl hüviyetinden çıkartılıp çeşitli tekniklerle nelerde kullanılabileceği sonraki konumuz. Asıl konu şu: Neden ittifak halinde hareket ederek, ellerindeki basın gücünü de kullanarak koskoca bir milleti aldatmaya kendilerini mecbur ve memur görüyorlar? Neden gerçek düşünceleri, gerçek kimlikleri, gerçek dinleri ya da dinsizlikleri ile medeni insanlar gibi meydana çıkıp dik durmuyorlar? Neden bu ülkede çift kimlikle yaşarak, kendi ırk, din ve hedefini gizleyerek, ezici çoğunluğu oluşturan Müslüman Türk milletine yalan söylüyorlar ve yanlış yönlendiriyorlar?

| mFs

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Bu güne değin en çok tıklanılanlar